Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

Arhiva tema mjeseca

Tema mjeseca

STUDENI 2015
Grožđe pomlađuje kožu

Objavljeno 06.11.2015.

Grožđe pomlađuje kožu

Slatko, primamljivo i ukusno – grožđe je nesumnjivo jedna od najomiljenijih jesenskih poslastica, čije su dobre karakteristike i blagotvornost u zdravoj prehrani poznate već od davnina. No, jeste li znali da osim što organizam hrani mineralima i vitaminima, ovo popularno voće izvrsno osvježava i pomlađuje kožu!? Stoga i ne čudi što se sve češće pojavljuje kao neizostavan sastojak brojnih kozmetičkih preparata.

 

Grožđe sadrži jedinstvene, prirodne antioksidanse polifenole, koji razgrađuju slobodne radikale, a oni su odgovorni za gubitak elastičnosti i starenje kože. Polifenoli štite masti i bjelančevine u koži, čime je omekšavaju i popravljaju oštećenu kožu, uklanjaju otrove, smiruju upale i uklanjaju površinske mrtve stanice kože. Oko 60% iskoristivih polifenola nalazi se u sjemenkama, 30% u kožici, a manje od 10% u mesu bobice grožđa. Zbog toga se iz grožđanih sjemenki ekstrahira ulje koje usporava starenje kože. U kožici grožđa najviše je polifenola resveratrola, a tamne sorte grožđa imaju znatno veću količinu ovog polifenola, od bijelih sorti. Resveratrol je iznimno jak antioksidans, koji ima značajno protukancerogeno djelovanje. Također se preporučuje osobama koje pate od problema s crijevima. Grožđe, također, sadrži i voćne kiseline, koje pomlađuju, vlaže i regeneriraju kožu.Posebnost kozmetike s vinom su proizvodi za sprječavanje pojave i uklanjanje celulita. Efikasnost anticelulitnih preparata povećava se dodatkom korijena paprene metvice i smolom mirte (mrče).

Kozmetika s grožđem, vinom i vinskim tropom

U kozmetici se osim grožđa, bijelog i crvenog (crnog) vina, kao sirovina koriste i nusprodukti fermentacije crnog vina- vinski trop (komina), ulje grožđanih sjemenki, kao i mljevene sjemenke koje služe za piling kože. Za uporabu u kozmetici, grožđe se suši i melje u fini prah, jer prirodno sadrži kvasac koji može iritirati kožu, pa ga je na ovaj način potrebno inaktivirati. Bijelo vino posvjetljuje i pomlađuje kožu. Vinski trop, koji zaostaje nakon fermentacije crnih sorti vina bogat je polifenolima, proteinima, mineralima, vitaminima B-kompleksa, a ne sadrži alkohol. Pospješuje cirkulaciju krvi kroz kožu, što je čini zdravijom. Također može spriječiti srčane bolesti, upale i trombozu.Ulje grožđanih sjemenki je rijetko ulje, bez mirisa, koje ne ostavlja masan trag na koži. Sadrži vitamine, minerale i proteine, a ne sadrži kolesterol. Vrlo je blago ulje, koje lako prodire u kožu. Steže i tonira kožu. Ne pogoršava akne. Pogodno je za njegu svih tipova kože. Koristi se nerazblaženo.

 

Dakle, osim za vino, prošek i grožđice, možete ga koristiti za pomlađivanje, osvježavanje i čišćenje kože, jer sadrži vitamine A,B,C,E, minerale natrij, kalcij, fosfor, kalij, željezo,

magnezij, i flor, ali i jabučnu, vinsku i limunsku kiselinu. Koštice grožđa bogate su polifenolima koji kao antioksidant djeluju na našu kožu u borbi protiv slobodnih radikala, koji uništavaju stanice naše kože. Polifenoli u kombinaciji s ostalim sastojcima gode svim tipovima kože, kako kod mladenačke, tako i kod starije puti. Potiču prokrvljenost, čuvaju i pogoduju prirodnoj elastičnosti i vlažnosti kože, uspješno usporavaju pojavu prvog starenja kože i vidljivo jačaju, zatežu i osvježavaju zrelu i stariju put, pogoduju i nečistoj koži jer djeluju dezinfekcijski te uspješno čiste i sužavaju njezine pore.

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram