Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

Arhiva tema mjeseca

Tema mjeseca

STUDENI 2013
Ispadanje kose

Objavljeno 13.11.2013.

Ispadanje kose

Dolaskom jeseni primijetili ste pojačano opadanje kose i pitate se imate li razloga za brigu?

Postoje mnogi uzroci gubitka kose i oni se razlikuju između žena i muškaraca.

Istraživanja pokazuju da je gubitak do 150 vlasi dnevno normalan i nije povezan s unutarnjom bolesti već je najčešće posljedica unaprijed određenih genetskih čimbenika i cjelokupnog procesa starenja.

Da bismo bolje razumjeli zbog čega dolazi do opadanja kose, trebamo poznavati normalan proces njezinog rasta. Svaka vlas, neovisno o ostalim vlasima, prolazi kroz tri faze.

Prva faza životnog ciklusa folikula kose je anagena faza koja  traje od dvije do šest godina i predstavlja period rasta kose kada se folikularne stanice umnožavaju i keratiniziraju. U svakom trenutku, oko 85% vlasi nalazi se u anagenoj fazi.

Druga faza naziva se prijelaznom ili katagenom i traje najviše do tri tjedna, a u njoj se vlasi kose odvajaju od krvotoka koji je do tada hranio kosu i prestaju biti dijelom našeg tijela. Na zdravom vlasištu u ovoj fazi nalazi se do 3% vlasi te na njihovom mjestu nakon odvajanja počinju rasti nove vlasi.

Tako odvojene vlasi prelaze u stanje mirovanja, odnosno treću, telogenu fazu koja traje tri mjeseca prije nego što se ponovno pokrene cijeli proces (osim kod proćelavih muškaraca). U to vrijeme mirovanja kosa ne ispada već ostaje pričvršćena za folikul sve dok je nova vlas ne izgura van. Svakodnevno se oko 10-15% vlasi nalazi u telogenoj fazi.

Poseban oblik ispadanja kose je tzv. androgenetska alopecija tj. muški tip ćelavosti koji se pojavljuje u oba spola. To je najčešći oblik ispadanja kose kod genetski predisponiranih osoba kod kojih muški spolni hormoni utječu na folikul dlake vlasišta. Kod muškaraca to je fiziološki proces, a u žena se rjeđe pojavljuje i posljedica je hormonske neravnoteže.

Osim genetskih i hormonalnih poremećanja, slabljenje i opadanje kose može biti uzrokovano stresom, lošom prehranom (istraživanja su pokazala da ljudi koji gube kosu imaju manjak vitamina i minerala, ponajviše vitamina B6 i E te željeza i cinka) bolešću (pad imuniteta, kronične bolesti poput šećerne, auoimunih i maliognih) ili lijekovima, kada kosa postaje tanja, bez sjaja i siromašnija pigmentom; rendgenskim zračenjem (prolazno i trajno ispadnje) i mehaničkim oštećenjima (dugotrajna zategnutost kose vezanje u rep, pletenice).

Kod žena je česta pojava oštećenje vlasi koje je u većini slučajeva posljedica nestručnih dekorativnih zahvata. Neki od uzroka tih oštećenja su češljanje oštrim češljem, sušenje jako toplim zrakom, oštećenje X zrakama, upotreba loših šampona, nestručno bojenje vlasi ili primjena visoke koncentracije vodikova peroksida za izbjeljivanje. Ako ste zabrinuti zbog pojačanog ispadanja kose ili taj problem imate već neko vrijeme, savjet je da odmah počnete s nekim od tretmana protiv ispadanja kose.

Ljekovito bilje i pripravci od ljekovitog bilja najstariji su način liječenja različitih bolesti, a fitoterapija danas predstavlja osnovu očuvanja zdravlja i dodatnu mogućnost prevencije i liječenja blažih oblika bolesti.

Fitodermatološko iskustvo Bioclina, u kombinaciji s tehnologijom, dovelo je do razvijanja Phydrium Advance linije šampona i ampula za tretman protiv ispadanja i prorjeđivanja kose:

Prirodni proizvodi najbolja su njega naše kose. Apivita Propoline linija za njegu kose tretira sve probleme kose i vlasišta na holistički i potpuno prirodan način. Sastoji od prirodnih organskih ekstrakata koji nude najsigurnije i prirodno rješenje, istovremeno pružajući dodatni specijalizirani kozmetički tretman.

Propoline Tonik šampon protiv ispadanja kose za muškarce s ružmarinom i lupinom i Propoline Tonik šampon protiv ispadanja kose za žene s lovorom i lupinom pomažu kod revitalizacije folikula kose, ojačavaju i hrane stanjenu kosu lupinom, ružmarinom, ginsengom, vitaminima, mineralima i elementima u tragovima. Čiste dubinski, bez iritacije tjemena, s blagim spojem tenzida i sapunike, a timijan, propolis i čajevac pomažu kod reguliranja masnoća. Bio-pamučni zaštitni sustav, ekskluzivna Apivitina inovacija, ojačava teksturu kose i poboljšava elastičnost, stvarajući zaštitu od negativnih utjecaja iz okoliša. Idealni su kod sezonskog gubitka kose, posebice tijekom proljeća i jeseni.

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram