Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

Arhiva tema mjeseca

Tema mjeseca

KOLOVOZ 2013
Opekline i Neoviderm

Objavljeno 01.08.2013.

Opekline i Neoviderm

U vrijeme godišnjih odmora i uživanja na moru, sunčanja na plažama, vrlo često zaboravljamo na opasnosti koje ovo godišnje doba donosi za našu kožu. O štetnosti prekomjernog izlaganja suncu i povezanosti s pojavom melanoma, smo već ranije govorili. No prva posljedica koju će naša koža osjetiti, pretjeramo li sa sunčanjem, biti će opekline.

Ne postoji osoba koja nije bar jednom tijekom života osjetila kako opekline na koži lica i tijela mogu pokvariti uživanje u zabavi i opuštanju na zasluženom godišnjem odmoru.

Osim što mogu potpuno uništiti odmor, neugodne opekline imaju i dugoročne štetne posljedice za kožu. Ovisno, koliko je vremenski dugo izlaganje suncu, koliki je UV indeks i koji je tip kože, opekline mogu varirati od samo laganog crvenila, preko vrlo bolnih velikih crvenih područja s mjehurima pa čak do oštećenja dubljih slojeva kože!

Slabije opekline od sunca svi znamo prepoznati, a najviše oni željni instant preplanulog tena! Karakterizira ih lagano do umjereno crvenilo, bol, otečenost područja i zatezanje kože. Nakon nekoliko dana ova područja kože se počinju ljuštiti. Ovakve opekline uz pravilnu njegu uglavnom prolaze za tjedan dana.

Teži slučajevi opeklina ipak zahtijevaju odlazak liječniku, jer postoji mogućnost infekcije mjehura koji se razvijaju na opečenom dijelu kože te komplikacija ukoliko se područje ne sanira pravovremeno i stručno.


Kako liječiti opekline
Osim preporuke izbjegavanja prekomjernog izlaganja suncu i upotrebe visokog zaštitnog faktora, ako ipak dođe do nastanka opeklina, potrebno je odabrati sredstvo koje će u najkraćem mogućem roku sanirati sve štetne posljedice – umiriti crvenilo i peckanje kože, smanjiti otečenost i upalu kože, dubinski hidratizirati i zaštititi kožu i spriječiti njeno ljuštenje, umiriti i obnoviti hidrolipidnu barijeru kože, a ono što je najvažnije, sredstvo koje će potaknuti efikasnu i brzu regeneraciju kože! Neoviderm

Neoviderm emulzija za kožu

Proizvod koji pruža sve navedeno, a preporučaju ga liječnici dermatolozi i pedijatri, je Neoviderm emulzija za kožu talijanskog proizvođača Istituto Ganassini. Ovaj medicinski proizvod je bez konkurencije kada je riječ o obnovi kože, zahvaljujući svojem jedinstvenom sastavu koji čine Betaglukan, hijaluronska kiselina i Alginat.

Neoviderm je proizvod koji djeluje na svim nivoima zaštite i obnavljanja kože:

 • Obnavlja hidrolipidnu barijeru
 • Vraća normalne uvjete fiziološke obrane kože
 • Umiruje opekline i upalne procese
 • Dubinski hidratizira kožu
 • Ubrzava regeneraciju kožnog tkiva

Kako bismo što bolje pojasnili efikasnost Neoviderm emulzije za kožu, osvrnuti ćemo se ukratko  na djelovanje svakog od ovih sastojaka:

 

Betaglukan (Plerasan™ 5%)

Aktivira i regenerira obrambene procese kože

Beta glukan djeluje na dva sasvim različita načina :

 1. potiče stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva crta obrane organizma
 2. potiče aktivaciju makrofaga - stanica koje čine „energetsku centralu“ imunološke aktivnosti, i time izaziva cijelu kaskadu događaja u organizmu pretvarajući tijelo u "arsenal obrane".
 3. Zbog sposobnosti aktiviranih makrofaga da prepoznaju i unište uzročnike bolesti kao i sve „uljeze“ u organizmu, betaglukan pomaže da se organizam uspješnije odupre svim vrstama bolesti izazvanim slabošću imunološkog sustava.
 4. Betaglukan povećava djelotvornost lijekova, također doprinosi većoj učinkovitosti kemoterapije i zračenja te ublažava njihove štetne nuspojave.

 

Hijaluronska kiselina

Stvara zaštitni sloj, djeluje obnavljajuće i hidratizira.

Hijaluronska kiselina je sastavni dio naše kože. Proizvodi je sama koža putem stanica vezivnog tkiva donjeg sloja. Upravo je hijaluronska kiselina zaslužna da koža djece sadrži čak 65% vode. Starenjem dolazi do smanjenja količine hijaluronske kiseline što dovodi do nastanak suhe kože i bora. U vezivnom tkivu kože hijaluronska kiselina djeluje kao molekularna spužva – veže vodu, proteine i mukopolisaharide, povećavajući volumen puni kožu od unutra prema van. Ubrzava cijeljenje rana i oštećenja Kože, povećava njenu elastičnost i čvrstoću te vraća vlagu.

 

Alginat 0,7%

Održava kožu vlažnom i hidratiziranom te održava postojanu temperaturu i upija eventualne eksudate.

Antibakterijsko i hidratantno djelovanje, učvršćuje kožu, bogat oligo mineralima i vitaminima B i C.

Odgovoran je za površinski učinak zaglađivanja i povećanje elastičnosti kože.

 

KAKO NANOSITI NEOVIDERM?

U slučaju opeklina ohladite najprije opečeno mjesto pod mlazom hladne tekuće vode, a zatim laganim pokretima nanesite dovoljnu količinu Neoviderm emulzije. Ne utrljavajte! Emulzija je vrlo ugodne teksture koju nije potrebno dodatno umasiravati u tako oštećenu kožu. Radi li se o težim opeklinama ili otvorenim ranama, postupak nanošenja neoviderm emulzije je slijedeći:

 • Isprati i dezinficirati ranu
 • Nanijeti dovoljnu količinu Neoviderm emulzije na područje
 • Prekriti sterilnom gazom natopljenom u fiziološku otopinu

Upravo je ovo mogućnost aplikacije na otvorene rane i teže opekline još jedna od prednosti ovog iznimno učinkovitog proizvoda!

Osim što brzo i efikasno liječi opekline u odraslih i djece, Neoviderm ima mnogo širu primjenu te ga tako liječnici preporučaju kod slijedećih indikacija:

 • Kućne opekline1. i 2. stupnja
 • Laserski i kemijki pilinzi kože lica
 • Dermatološki i estetski tretmani kože
 • Tijekom i nakon zračenja

Neoviderm Opekline

Primjena Neoviderma tijekom i nakon terapije zračenjem

Neoviderm je jedini medicinski proizvod koji ima sve kliničke studije i preporuča se primjenjivati kod pacijenata oboljelih od neke vrste karcinoma, a koji su u tijeku terapije zračenjem ili su ju završili.

Vrlo česta neugodna posljedica terapije zračenja je radiodermatitis.

Rezultati dobiveni kliničkim testiranjem Neoviderma na pacijentima u terapiji karcinoma zračenjem, pri nanošenju proizvoda 3 puta dnevno jedan tjedan prije zračenja, tijekom i mjesec dana nakon zračenja, pokazuju:

 • značajno smanjenje učestalosti toksičnosti zračenja
 • ubrzanu regeneraciju kože zahvaćene zračenjem
 • smanjivanje radiodermatitisa kao posljedice zračenja
 • smanjivanje upale kod 75 % pacijenata
 • smanjivanje otekline u 59 % slučajeva
 • smanjivanje iscjetka kod otvorenih rana u 78 % slučajeva

Neoviderm je dermatološki testiran i prilagođen i najosjetljivijim kožama, testiran je na citotoksičnost s garancijom neprisutstva teških metala u svom sastavu. Ovaj jedinstveni proizvod širokog spektra djelovanja i klinički potvrđenih rezultata u obnovi kože, je neizostavan dio svake kućne ljekarne, kako ovog ljeta na moru, tako i tijekom cijele godine.

 

PRIMJERI IZ SVAKODNEVNOG ŽIVOTA

Najnoviji primjer iz prakse je slučaj djevojčice od godinu dana koja je zadobila tešku opeklinu na podlaktici. 

Neoviderm opekline prijmer

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram