Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

Arhiva tema mjeseca

Tema mjeseca

LIPANJ 2013
Fotostarenje kože

Objavljeno 06.06.2013.

Fotostarenje kože

Starenje je prirodan, regresivan proces, kojem podliježe svaka jedinka, od samog rođenja. To je niz promjena, koje se događaju zbog  "trošenja" organizma tijekom vremena. Oko 90% svih procesa koji izazivaju starenje kože, nastaje zbog djelovanja  UVA zračenja, zbog izlaganja nezaštićene kože suncu, a ne zbog  vremena. Svakodnevna fotooštećenja vlakana kolagena i elastina u koži dovode do gubitka njihove normalne strukture, orijentacije i funkcionalnosti, a koža postaje gruba, opuštena, gubi elastičnost i tonus i nastaju bore. Ovaj tip, za razliku od prirodnog, kronološkog naziva se "prijevremeno starenje", photoageing ili dermatoheliosis.

 

Koža koja stari kronološki suha je i blijeda, manje je elastična i sa sitnim borama, dok je kosa sijeda, a nokti su krhki. Ako je u pitanju fotostarenje koža je žućkasta, suha i gruba, s dubokim borama, nejednake pigmentacije i prožirenih kapilara, a primjetne su i manje predmaligne promjene. Starija, zrela koža podložnija je upalama, osjetljivija je na sunčeve zrake i hladnoću, sporije zacjeljuje, gubi elastičnost i postaje »dom« borama. Srećom, to se starenje može donekle usporiti.

 

Koža se sastoji od tri sloja: epidermis, ili gornji sloj, dermis, ili srednji sloj i subcutis ili bazni sloj. Dermis sadrži kolagen, elastin i druga vlakana koja podržavaju strukturu kože. To su upravo elementi koji daju koži glatki i mladenački izgled, ali također i elementi koji vrlo lako mogu biti oštećeni UV zračenjem - prirodnim ili umjetnim (UVZ).UVZ koje utječe na kožu sastoji se od dvije različite vrste valova, UVA i UVB. Kada UVZ pogode kožu, to je znak za stanice za proizvodnju melanina u epidermisu. To je proces koji našoj koži daje preplanuo ten, a to zapravo samo naša koža pokušava blokirati zračenje koje u nju prodire.UVB zrake su kraće od UVA zraka, te su glavni krivac opeklina. Ali upravo su UVA zrake te koje su odgovorne za mnogo štete koju povezujemo s fotostarenjem. UVA zrake prodiru duboko u dermis, gdje dolazi do oštećenja kolagenskih vlakana. Ova oštećenja uzrokuje povećanu proizvodnju abnormalnog elastina. Neobična količina elastina rezultira  proizvodnjom enzima koji se zove metaloproteinaza. Ovi enzimi, uzrok su degradacije kolagena, što rezultira nepravilno obnovljenom kožom. Ovaj se proces ponavlja svakodnevnim izlaganjem UVA zračenju, koža pamti, a tako nepravilno obnovljena koža dobiva bore, hiperpigmentacije i ožiljke te postaje suha, tonus opada, a lice dobiva umoran i iscrpljen izgled.Ponovljeno izlaganje suncu, dakle, izaziva ono što se naziva „staračke pjege“.  To je zapravo malo mjesto pigmentacije zbog izlaganja suncu. „Staračke pjege“ se obično nalaze na rukama, i licu.

 

Posljedice fotostarenja uključuju:

 

    * Slabljenje vezivnog tkiva kože

    * Smanjenje elastičnosti i čvrstoće kože

    * Tanja koža

    * Pojava dubokih bora

    * Suha i gruba koža

    * Tanke popucale kapilare na obrazima i nosu

    * Pjegice na licu

    * Tamne mrlje na licu, rukama, gornjem dijelu leđa i prsima,

       takozvane staračke ili solarne pjege.

    * Bijele mrlje na potkoljenicama i rukama.

    * Tumori kože

 


Najbolji način za borbu protiv photoaginga je kroz prevenciju. Dnevna primjena krema za sunčanje sa SPF  15 ili više na područjima osjetljivim na fotostarenje ne samo da će pomoći spriječiti photoaging, nego može preokrenuti neke od znakova starenja kože koji su već nastupili. I smanjenje izloženosti UV zračenju će smanjiti rizik od razvoja raka kože ili promjena na njoj.

 

Proizvodi koji će na potpuno prirodan način, kroz najvišu koncentraciju prirodnih aktivnih sastojaka zaštititi kožu od štetnog djelovanja sunca i svih ovih posljedica, stižu iz Apivite.

 

Wine Elixir dnevna krema protiv bora sa SPF 15 idealan je izbor za zaštitu zrele kože, jer glavni aktivni sastojci – resveratrol iz crnog vina i pčelinji vosak smanjuju dubinu bora i sprječavaju nastanak novih, dok ulje mekinja, zob, karite maslac i lecitin imaju dubinsko hidratantno i omekšavajuće djelovanje. Holistička njega cijelog organizma, podizanje raspoloženja i hormonalna ravnoteža postignute su posebnom kombinacijom certificiranih eteričnih ulja pačulija, nerolija, kadulje i geranija.

 

Queen Bee učvršćujuća i obnavljajuća krema sa SPF 15 najbolji je izbor za zaštitu kože od fotostarenja uz učinak prirodnog liftinga i podizanja tonusa kože. Apivitina inovacija i patent – inkapsulacija matične mliječi u liposome, čini ovu kremu najdjelotvornijim proizvodom u kojem matična mliječ ostaje stabilna, djeluje u najdubljim slojevima kože, a ekstrakt morske alge i ulje mekinja djeluju na poticanje proizvodnje kolagena i na očuvanje elastinskih vlakana. Posebno holističko djelovanje na um i duh postiže se kroz eterično ulje mire, jedno od najrjeđih i najcjenjenijih u aromaterapiji.

 

 

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram