Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

Arhiva tema mjeseca

Tema mjeseca

RUJAN 2012
Vratite koži vlagu koju je izgubila tokom ljeta...

Objavljeno 03.09.2012.

Vratite koži vlagu koju je izgubila tokom ljeta...

Nakon još jednog prekrasnog, užitaka punog ljeta, vratili smo se s godišnjih odmora puni energije, preplanuli i odmorni.
Mislimo da naša preplanula koža i kosa izgleda savršeno i jedva čekamo prve radne dane, no istina je ipak drugačija – naša koža i kosa je gladna, osušena i potrebna joj je hitna hidratacija!

Njega kose i kože lica nakon ljeta

Nije ljeto i izlaganje suncu imalo jedini učinak na trenutnu isušenost kože. Ljepota kože i kose te njihovo zdravlje ovise o tome koliko im pažnje posvećujemo tijekom cijele godine. No, u vrijeme promjene godišnjih doba, a posebno s dolaskom jeseni i hladnih dana, koži i kosi potrebna je posebna njega.

U vrućim ljetnim mjesecima prepuštamo se čarima sunca i mora, često zanemarujući posljedice koje su neizbježne. Sunčeve zrake i slana voda isušuju i oštećuju kožu i kosu nepovratno. Gotovo je nemoguće potpuno zaštititi kosu i lice od vanjskih utjecaja, a i samim osjećajem da smo na odmoru, dajemo si ponekad pravo zanemariti barem nakratko duge tretmane, nanošenje krema, seruma, tretiranje područja oko očiju i redovitu njegu koju inače provodimo u sklopu svojih dnevnih tretmana i higijene. No, na kraju svih tih (ne)aktivnosti važno je pobrinuti se za lice i kosu, regenerirati ih prije dolaska zime i pripremiti ih za jednako štetno izlaganje hladnoći.

Kada koži nedostaje vode ona se sporije obnavlja, narušava se njena struktura, te na površini nastaju tragovi isušenosti, najčešće u obliku tankih linija, hrapavosti i osjećaja zatezanja. Kada koži nedostaje vode, stanice se isušuju, brže stare i na kraju ubrzano odumiru. Zbog toga je kraj ljeta idealno vrijeme u kojem biste kožu trebali započeti više njegovati, a posebno hidratizirati. Na taj način očuvati ćete tamniju put te izbjeći ljuštenje i slične probleme.

Prirodni ovlaživači kože

Voda je dio naše svakodnevice, a sačinjava čak 70 posto organizma. Bez nje organizam ne može funkcionirati jer ona sudjeluje u gotovo svim metaboličkim procesima. Prenosi hranjive supstance, pročišćava (pomaže u uklanjanju toksina), razgrađuje, zasićuje i smanjuje osjećaj gladi. Posebno blagotvoran učinak ima na kožu: čisti je, masira, učvršćuje i tonificira, opušta te pospješuje dinamiku obnove stanica.

Ako imate problema sa suhom kožom i želite da bude elastična i rumena, stalno je održavajte vlažnom. Hidrataciju počnite iznutra. Pijte barem osam do deset čaša vode dnevno, a umjesto s kavom, započnite svježe iscijeđenim prirodnim sokom ili zelenim čajem koji sadrži prirodne antioksidanse ili pak čajem od mješavine ljekovitog bilja za čišćenje organizma. Prehrana treba biti bogata flavonoidima (mrkva, šumsko voće, tamna čokolada...), koji stanice opskrbljuju kisikom, poboljšavaju hidrataciju i smanjuju bore. Vitamin C, osim u agrumima, nalazi se i u svježoj paprici, cvjetači i ribizlama. Vitamina A osim u mrkvi ima u avokadu, jabukama i mangu, a blagotvorni vitamin E nalazi se u pšeničnim klicama, maslinovom ulju, jajima i mlijeku. Omega 3 i omega 6 masnim kiselinama (jaki ovlaživači kože) bogate su gotovo sve vrste plave ribe, a naročito tuna, skuša, srdela, inćuni i losos.

Ne zaboravite hidratacijske kreme, a možete si i sami pomoći jednostavnim receptom za zadržavanje vode u koži. Najnovija istraživanja pokazala su da namakanje kože ili tuširanje od najmanje 10-ak minuta i te kako vraća koži vlagu izvana ako se neposredno nakon tuširanja namažemo hidratantnom kremom ili uljem.

Voda se na koži ne može dugo zadržati pa je potrebno nadoknaditi gubitak određenim preparatima koji poboljšavaju vlaženje, posebno kremama na kojima je naznačeno da su hidratantne. Primjer je Apivita Aqua Vita linija koja hidratizira kožu, a sastojci su do 98% prirodni i na bazi meda. Cijela linija namijenjena je upravo isušenoj koži jer hidrira kožu, jača otpornost, te je smiruje. Posebnost je što je voda u tim preparatima zamijenjena infuzijom zelenog čaja koji pojačava antioksidativno djelovanje. Linija Aqua Vita obuhvaća 3 kreme za njegu kože lica ovisno o tipu kože: normalna/suha, masna/mješovita i vrlo suha koža te kremu za tretiranje područja oko očiju. Za dubinsku hidrataciju nakon ljeta, a prije nanošenja kreme, preporučujemo nanošenje Apivita maske za lice: Express maska krastavac, aloe vera, med, Express gold maska od kaktusa. Uz hidratantne maske, jednom tjedno preporučujemo i nanošenje bogate hranjive Apivita Express maske od žitarica ili mrkve.

Osim kože, Apivita će doista imati blagotvorni učinak na vašu osušenu i izmučenu kosu. Apivita šampon za suhu i dehidriranu kosu od meda i badema u kombinaciji s regeneratorom istih sastojaka koristite prilikom redovne higijene kose, a jednom tjedno nanesite i Apivita masku za suhu i dehidriranu kosu. Rezultati će biti vidljivi već nakon prvog korištenja, a nakon 2 tjedna uočit ćete značajnu promjenu u kvaliteti vaše kose.

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram