Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

Arhiva tema mjeseca

Tema mjeseca

KOLOVOZ 2012
Muči vas znojenje? Riješite se neugodnih mirisa

Objavljeno 14.08.2012.

Muči vas znojenje? Riješite se neugodnih mirisa

Znojenje je normalni tjelesni proces kojim se ljudsko tijelo hladi i regulira tjelesnu temperaturu.  Temperatura od 37 stupnjeva C predstavlja ravnotežu između proizvodnje tjelesne temperature kao rezultat različitih kemijskih procesa u tijelu, odnosno metabolizmu, te gubitka topline. Znojenjem se tijelo oslobađa viška topline nastale fizičkom aktivnošću ili topline koja je u tijelo ušla iz okoline. Voda u obliku znoja isparava na površini kože, pa tako na sebe veže toplinu iz okoline i hladi tijelo.

U prosjeku tijekom jednog dana odrasla osoba izluči oko 7 dl znoja, a u ekstremnim slučajevima (primjerice bolesti) može izlučiti i preko 2 l na sat. Znoj se po kemijskom sastavu u najvećem dijelu sastoji od vode i soli natrijevog klorida, a sadrži i elektrolite koji pomažu u regulaciji ravnoteže tekućina u organizmu. Izgubljenu tekućinu treba nadoknaditi kako u metabolizmu ne bi došlo do većih poremećaja, u normalnim uvjetima obično sa 8 čaša vode na dan. Količina tekućine, odnosno vode povećava se  u uvjetima bolesti, povišene temperature, proljeva i slično.
 
Žlijezde znojnice su zadužene za izlučivanje tekućine koju nazivamo znoj. Njih u tijelu pronalazimo u dva oblika - ekrine i apokrine žlijezde.
 
Ekrinih žlijezda znojnica ima u tijelu od 2 do 5 milijuna. Najviše se nalaze na donjem dijelu stopala i na dlanovima. U slučaju povišene tjelesne temperature, središnji živčani sustav u mozgu potakne ekrine žlijezde da izluče tekućinu na površinu kože i snize temperaturu organizma.
 
Apokrinih žlijezda ( tzv. mirisnih) ima manje, a smještene su u nekim područjima kože – pazušne jame, oko spolovila, te oko bradavica na grudima. Ove žlijezde izlučuju znoj koji sadrži proteine i ugljikohidrate, a djelovanjem bakterija sa površine kože na taj znoj nastaje neugodan miris.
  
Psihološki problemi znojenja
 
Kada se zbog pojačana rada žlijezda znojnica tijelo prekomjerno znoji (hiperhidroza), to postaje problem jer utječe na svakodnevne aktivnosti i kvalitetu života (stalno presvlačenje, tuširanje, vlažni dlanovi...). Problem može biti toliko izražen da je manifestan i u zimskim mjesecima. Oboljeli se počinju povlačiti u sebe i izbjegavati druženje iz straha da će ih okolina odbaciti.

Uz uobičajene probleme, zbog pojačanog vlaženja kože mogu se javiti sekundarne komplikacije kao što su sekundarne bakterijske ili gljivične upale kože. Pojačano znojenje na tabanima često je praćeno i neugodnim mirisom kao posljedicom bakterijske razgradnje znoja i površinskog sloja kože.
 
Prekomjerno znojenje ( hyperhidrosis)

        Pazušna hiperhidroza  je obično provocirana mentalnim stresom, ali može se javljati i tijekom mirovanja. Koža pazuha postaje vlažna, znoj se cijedi, a odjeća postaje vlažna. Zbog odlaganja soli iz znoja odjeća se oštećuje. Veličina znojne mrlje na odjeći obično je pokazatelj stupnja poremećaja.

        Hiperhidroza dlanova  manifestira se pojavom crvenila i hladnoće dlanova zbog pojačana hlađenja nakon isparavanja znoja. Između prstiju mogu se naći kapljice znoja, koje u krajnjim slučajevima mogu padati s ruku. Pisanje je otežano, a u dodiru s metalom nastupa korozija, pa oboljeli katkad moraju mijenjati posao.

        Hiperhidroza stopala slična je kao i na dlanovima, a potencirana je uskom obućom koja ne dopušta isparavanje. Kao posljedica javlja se maceracija kože s pojavom bjeličastoga ili žućkastoga rožnatog sloja. Bakterije razgrađuju vlažni rožnati sloj tabana, što vodi nastanku udubljenih, manjih defekata.
 
Za tretiranje znojenja u području pazuha preporučivo je koristiti ili Bioclin deo roll on ili Bioclin activ deo u sprayu koji su bez alkohola i ne ostavljaju tragove na odjeći. Testirani su na sve teške metale, a djeluju anitbakterijski i hipoalergeno.  Namijenjeni su svim osobama koje se susreću s problemom prekomjernog znojenja (pubertet, menopauza, hormonski poremećaji, terapije antibioticima i sl.). Osim proizvoda za borbu protiv prekomjernog znojenja, Bioclin linija obuhvaća i  deo spray za izrazito osjetljivu kožu koji ne sadrži konzervanse, alkohol i aluminijske soli pa se preporuča trudnicama, dojiljama kao i pacijentima atopijskog i neurodermitisa. Za normalno znojenje i normalan tip kože, preporuča se Bioclin deo spray 24h sa ovježavajućim mirisom ili bez mirisa.

Svakako najveći novitet na tržištu iz linije Bioclin koji rješava drugi psihički problem znojenja, a to su znojni i ljepljivi dlanovi i skliska stopala neugodnog mirisa – jest deo u obliku kreme koji sprečava znojenje dlanova i stopala te održava mat efekt kože. Ostavlja svilenkasti, zaglađeni efekt površine kože sa ugodnim osvježavajućim mirisom.

Cijela linija deo proizvoda Bioclin djeluje antibakterijski na kožu, ne ostavlja tragove na odjeći i pruža pouzdanu zaštitu od znojenja za sve tipove i stanja kože i tijela. Proizvodi ne sadrže SLES i SLS i nježni su za svaku kožu.

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram