Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

SASTOJAK

> vrati se

KORA VRBE

KORA VRBE

Vrba je stoljećima ljudima pružala olakšanje, pa su za pripravcima od njezine kore posezali još Sumerani, stari Egipćani i Asirci. I grčki liječnik Hipokrat u 5. st. pr. n. e. pisao je o gorkom prahu ekstrahiranom iz kore vrbe koji olakšava bolove i umanjuje groznicu. Ljekovitost vrbine kore nije prošla nezapaženo ni kod američkih Indijanaca, koji su poznati po svojoj saživljenosti s prirodom. I starim je Rimljanima bio dobro poznat blagotvorni učinak vrbine kore, a njezin prah bio je neizostavan dio srednjovjekovnih apoteka. Iz iskustva svi su oni znali da kora vrbe djeluje protuupalno, snižava temperaturu i umanjuje bol.

Ukratko, kora vrbe bila je najstariji lijek za ublažavanje bolova i upala. Danas se zna da takva svoja svojstva duguje sastojku salicinu. Čitate li sastav lijekova koje pijete, odmah ćete povezati salicin s acetilsalicilnom kiselinom, djelatnom tvari današnjih lijekova protiv bolova.

Ljekovito djelovanje: već su Hipokrat i Plinije upotrebljavali vrbinu koru kao lijek protiv groznice. Bilinarka Hildegarda cijenila je vrbovu koru kao standardni lijek, a i slijedećih je stoljeća u poznatim djelima o Ijekovitom bilju vrbova kora mnogo hvaljena zbog svog mnogostrukog i ljekovitog djelovanja. Školska je medicina dugo priznavala iskustva s tom ljekovitom biljkom i tek je kemijska izrada njezinih ljekovitih tvari utjecala na brisanje iz popisa lijekova koji su u Njemačkoj bili u službenoj upotrebi.

  • Pomaže kod bolesti praćenih povišenom temperaturom, grloboljom, glavoboljom, bolovima u zglobovima. Olakšava tegobe kod gihta, reume, upale jajnika.
  • Pospješuje izlučivanje znoja i mokraće, a samim time i otrova iz tijela
  • Ne smije se uzimati u slučaju alergije na Aspirin ili u trudnoći

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram