Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

SASTOJAK

> vrati se

ZOB
Avena sativa

Sastojci

Predak zobi je heksaploid divlje zobi. Genetski dokazi pokazuju da su prvotni oblici zobi rasli u plodnom polumjesecu Bliskog Istoka. Zob se pojavljuje u Europi u brončanom dobu.

Nutricionistička vrijednost biljke poznata je još iz antičkog doba. U Švicarskoj su pronađene sjemenke zobi u ostatcima naselja iz brončanog razdoblja. Uzgajanje zobi prvi put se spominje u kršćanskoj eri. Kaže se da Škoti imaju jake živce zahvaljujući
upravo korištenju ove biljke. Njoj duguju i visok stas.

  • Zob je dobra za liječenje anksioznosti i poteškoća u koncentriranju, posebice kada dolaze u paru s iscrpljenošću. Smiruje i fizički i psihički. Pomaže kod nesanice, posebice one povezane s nervozom i stresom.
  • Smatra se da hrani živčani sustav s obzirom da sadržava željezo, magneziji i cink.
  • Zob je također korisna kao dodatak u liječenju depresije. Postoje teorije da mliječne sjemenke zobi povećavaju razine energije i cjelokupni dobar osjećaj.
  • Sjemenke sadržavaju visoku razinu ljepljive tvari koja pomaže kod iritacija kože.
  • Derivati zobi tradicionalno se koriste u kozmetičkim proizvodima zahvaljujući njihovoj učinkovitosti u njezi kože.
  • Zob se koristi kako bi se koži pružila glatkoća, pospješila hidratacija i vratila čvrstoća isušenoj koži.


Informacije sadržane u ovom članku su isključivo informativne naravi te nam nije namjera davati zdravstvene savjete. Molimo posjetite liječnika za bilo koja pitanja o zdravlju.

Poizvodi koji sadrže ovaj sastojak

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram