Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

SASTOJAK

> vrati se

KARDAMOM
Elettaria cardamomum

KARDAMOM

Autohton je u sjeverozapadnoj Indiji, posebice u području poznatom kao Kardamom brda, a raste i u sličnim predjelima Šri Lanke. Raste u predjelima ispod tropskih prašuma, na nadmorskim visinama od 750 do 1500 metara, gdje godišnje pada oko 4000 mm kiše. Kardamom se uzgaja u Indiji, Šri Lanki, Gvatemali i Tanzaniji.

Hindusi su kardamom koristili u ceremonijama počasti preminulima. Drevni Indijci, više od 1000 godina prije Krista, koristili su kardamom u liječenju raznih bolesti. Kardamom je, kao i cimet i đumbir, stimulans te se za njega vjeruje da pomaže kod probavnih problema, nadutosti i glavobolja. Grci i Rimljani su ga koristili kao začin.

  • Ima antiseptičko, protuupalno, diuretičko i stimulativno djelovanje.
  • Koristi se za liječenje kožnih problema, čireva, probavnih problema, svrbeža i boli uzrokovane upalama.
  • Blagotvorno djeluje na um i duh, a s obzirom da podiže raspoloženje,  pomaže kod mentalnog umora i živčanosti.
  • Eterično ulje kardamoma koristi se kao miris u sapunima, kozmetici i parfemima orijentalnih tipova.


Informacije sadržane u ovom članku su isključivo informativne naravi te nam nije namjera davati zdravstvene savjete. Molimo posjetite liječnika za bilo koja pitanja o zdravlju.

Poizvodi koji sadrže ovaj sastojak

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram