Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

SASTOJAK

> vrati se

KANTARION (BALZAM)
Hypericum perforatum

KANTARION (BALZAM)

Poznat i kao Gospina trava, kantarion je autohtona biljka Europe, Istočne Azije i Sjeverne Afrike. Ovu biljku može se naći i u Sjevernoj Americi te Australiji.

Termin “hypericum“ dolazi iz latinskog naziva za balzam, te se prvi put spominje 288. godine prije Krista. Prema nekim grčkim autorima, naziv biljke je dobiven iz grčkih riječi “hyper“, što znači povrh i “icon“, što znači slika, zahvaljujući činjenici da je u antičkoj Grčkoj postavljana iznad religijskih obilježja kako bi se riješilo zlih sila.
Engleski naziv biljke “St.John's Wort”, odnosi se na Svetog Ivana. Neki ranokršćanski autori su tvrdili da su se crvene točke, koje simboliziraju krv Svetog Ivana, pojavile na listovima balzama. Vjeruje se da je najbolji dan za ubiranje ove biljke 29. kolovoza, na obljetnicu smrti sveca, dok drugi preferiraju 24. lipnja, dan Svetog Ivana.

Prema Hipokratu, vanjsko korištenje kantariona značajno pomaže u zacjeljivanju opeklina, a također i u liječenju upale pluća i ženskih bolesti.

  • Kod vanjskog djelovanja, ekstrakt kantariona je jedna od najvrjednijih iscjeljiteljskih i protuupalnih biljaka. 
  • Omekšava i hidratizira kožu.
  • Djeluje antibakterijski i dezinficirajuće.
  • Iznutra djeluje analgetički te je nadaleko poznat kao biljni lijek za depresiju.

Informacije sadržane u ovom članku su isključivo informativne naravi te nam nije namjera davati zdravstvene savjete. Molimo posjetite liječnika za bilo koja pitanja o zdravlju.

Poizvodi koji sadrže ovaj sastojak

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram