Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

SASTOJAK

> vrati se

KADULJA
Salvia officinalis

KADULJA

Autohtona je u južnoj Europi i području Mediterana, a različiti rodovi rastu u divljini diljem svijeta. Obična kadulja uzgaja se za dobivanje eteričnog ulja diljem Europe, a posebice na Balkanu. Poznata u Kini i Francuskoj kao grčki čaj i vrlo cijenjena zahvaljujući izuzetnom okusu i ljekovitim svojstvima.

Antički Grci i Rimljani kadulju su koristili kao konzervans za meso, a vjerovali su da pospješuje pamćenje. Plinije ju je propisivao za liječenje zmijskih ugriza, epilepsije te za pospješivanje menstrualnog krvarenja. Dioskorid je smatrao da je dobar diuretik te za poticanje menstruacije, a lišće kadulje je preporučivao stavljati u zavoje na rane. Arapski liječnici vjerovali su da kadulja produljuje život do besmrtnosti. Karlo Veliki naredio je uzgajanje kadulje u vrtovima zajedno s drugim medicinskim biljem (na carskim farmama), a Francuzi su biljku zvali “toute bonne“, što u prijevodu znači sve je dobro. Hipokrat je kadulju koristio za liječenje ženskih bolesti i upale pluća.

  • Kadulja je odličan tonik za kosu, s obzirom da stimulira rast i održava kosu čvrstom i sjajnom.
  • Zahvaljujući njezinim antibakterijskim svojstvima, koristi se za očuvanje zdravlja kose i vlasišta.
  • Djeluje antibakterijski i protiv gljivica te ju se može koristi za ispiranje usta kod upaljenih desni i grla.
  • Može ju se koristiti za liječenje uboda insekata.


Informacije sadržane u ovom članku su isključivo informativne naravi te nam nije namjera davati zdravstvene savjete. Molimo posjetite liječnika za bilo koja pitanja o zdravlju.

Poizvodi koji sadrže ovaj sastojak

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram