Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

SASTOJAK

> vrati se

KONOPLJIKA
Vitex agnus-castus

KONOPLJIKA

Konopljika je aromatični grm koji uspijeva u Grčkoj i na području Mediterana.

Riječ “Vitex“ dolazi od Rimljana, dok riječi “agnus-castus“ dolaze od grčke riječi “agnos castos“, što znači čedan, s obzirom da se biljka još od tog vremena povezuje s čednosti.

Plinije Stariji, antički pisac i znanstvenik, napisao je da su Grci konopljiku zvali “agnos“, jer su žene Atene, kako bi očuvale svoju čednost na Thesmophoriji (ženski blagdan), posipale svoje krevete listovima konopljike. Konopljika ima još nekoliko “svetih“ imena koja se direktno odnose na njezinu reputaciju kao afrodizijak.

U Antičkoj Grčkoj drvo su zvali “agnos“, što su rani kršćani miješali i s grčkim izrazom “hagnos“, što znači čedan i s latinskom riječi “agnus“, što znači janje, što je kršćanski simbol čistoće. Pod nazivom “agnus castus“, što znači čedno janje, biljka se često koristila među kršćanskim redovnicima kao zaštita od zla i požude. U Grčkoj mitologiji, božica Hera rođena je i dojena ispod svetog drveta konopljike na otoku Samosu.

Hipokrat ju je koristio  za liječenje oteklina i upala te za olakšanje poroda.

  • Konopljika je puna fito-endorfina (biljni ekvivalent b-endorfina u ljudskom tijelu).
  • B-endorfini se izlučuju u trenutku sreće, pružajući osjećaj euforije.
  • Lokalna primjena fito-endorfina hidratizira, učvršćuje i umiruje kožu.
  • Sjemenke djeluju kao afrodizijak i sedativ.

Informacije sadržane u ovom članku su isključivo informativne naravi te nam nije namjera davati zdravstvene savjete. Molimo posjetite liječnika za bilo koja pitanja o zdravlju.

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram