Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

SASTOJAK

> vrati se

JASENAK
Origanum dictamnus

JASENAK

Jasenak je jedna od najpoznatijih narodnih ljekovitih biljaka. Ova višegodišnja biljka autohtona je samo u planinama Krete.

Naziv jasenka “Dictamnus“, dobiven je iz grčkih riječi “Dikti“ i “thamnus“, što znači grmlje s planine Dikti. Urbana legenda objašnjava zašto se biljka zove još i “erontas“- što znači ljubav. Prema lokalnim legendama, muškarci koje su preplavile ljubav i strast, penjali su se na opasne vrhove planine Dikti kako bi ubrali ovu biljku za svoje voljene.

Grčki filozof Aristotel napisao je: “Divlje koze na Kreti bile su prodavane kada bi bile ranjene strijelom kako bi pronašle jasenak, koji navodno ima svojstvo izbacivanja strijela iz tijela.“ Po jednoj legendi Aeneas, trojanski junak, bio je teško ranjen jer se strijela zabila toliko da ju se nije moglo izvaditi. Njegova majka, božica Venera, uzela je malo jasenka i nanijela ga na njegovu ranu, nakon čega je strijela odmah ispala, a rana zacijelila.

Hipokrat je bio prvi koji je ovu biljku nazvao biljkom s Krete, jer ju se jedino tamo moglo naći, a, koristio ju je za liječenje ženskih bolesti.

• Jasenak ima umirujuće, zacjeljujuće i protuupalno djelovanje.
• Sprječava iritacije.
• Idealan je za liječenje upale grla i abdominalnih problema.
• Cvijet se koristi za olakšavanje i ubrzavanje poroda.


Informacije sadržane u ovom članku su isključivo informativne naravi te nam nije namjera davati zdravstvene savjete. Molimo posjetite liječnika za bilo koja pitanja o zdravlju.

Poizvodi koji sadrže ovaj sastojak

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram