Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

SASTOJAK

> vrati se

SMOKVA
Ficus carica

SMOKVA

Smokva je autohtona u jugoistočnoj Aziji i području istočnog Mediterana (od Afganistana do Grčke). Ostatci smokve pronađeni su u iskopinama koje datiraju barem 5000 godina pr. Kr.

List smokve koristili su Adam i Eva kako bi sakrili svoju nagost u Edenskom vrtu. Židovskim plemenima smokva je bila simbol mira i plodnosti. Smokva je toliko hvaljena da je i dandanas židovski naziv za smokvu “tamar“ ili “tamarah”- iznimno popularno ime za žensku djecu. U Grčkoj su smokve bile važan dio prehrane spartanskih vojnika, pružajući im snagu i ohrabrujući ih. Drevni Egipćani jeli su smokve, ali su ih koristili i u medicinske svrhe. Grci su koristili lišće smokve kao zdjele u kojima su kuhali ribu.

Mitologija govori o Zeusu koji je lovio titana Sykeusa (grči naziv za smokvu je “syka“). Kako bi zaštitila sina, Titanova majka Gaia (Zemlja) pretvorila ga je u veliko drvo smokve.

Hipokrat je koristio smokvu za liječenje ženskih bolesti i rana.

  • Smokva je bogata šećerima, flavonoidima i vitaminima.
  • Hidratizira, umiruje i pruža koži mekoću.
  • Ima antioksidacijsko i antibakterijsko djelovanje.
  • Voće je blag laksativ te olakšava probavu.
  • Lišće se koristi kao parna kupelj za hemoroide.
  • Djeluje kao analgetik protiv uboda i ugriza insekata.

Informacije sadržane u ovom članku su isključivo informativne naravi te nam nije namjera davati zdravstvene savjete. Molimo posjetite liječnika za bilo koja pitanja o zdravlju.

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram