Pregledaj svoje proizvode u košarici

Instagram

Registrirajte se

SASTOJAK

> vrati se

NAR
Punica granatum

NAR

Autohtono u Iranu, drvo nara se već godinama uzgaja na području Mediterana. Danas raste i u zemljama kao što su Kina, Indija, Japan, kao i u mnogim tropskim i suptropskim zemljama.

Prema grčkoj mitologiji, Had, kralj podzemlja, oteo je Perzefonu kako bi mu bila žena. Ona je odbijala jesti sve dok ju nije doveo u napast sjemenkama nara.

U antičkoj Grčkoj drvo nara bilo je posvećeno Heri, božici plodnosti i braka. U kineskoj kulturi, nar je jedan od tri posvećene voćke, uz breskvu i citrus. Simbolizirao je plodnost i uspješnu budućnost. Danas se nar može naći u grčkim domovima pored ulaznih vrata, gdje ga se drži kako bi donio blagostanje i dobru sreću.

Hipokrat ga je koristio za liječenje zatvora i mučnine.

  • Nar sadržava minerale, tanine, vitamine B i C, kao i limunsku kiselinu i natrijev citrat koje se tradicionalno koristi za liječenje kožnih bolesti.
  • Pomaže u zaštiti kose i kože od štetnih utjecaja UV zračenja i slobodnih radikala.
  • U ajurvedskoj medicini kora nara i kora stabla koriste se kao tradicionalni lijek protiv dijareje, dizenterije i crijevnih parazita, dok se sjemenke i sok koriste kao tonik za srce i grlo. Njegovo svojstvo stezanja naširoko se koristi u razne svrhe, kao što su zaustavljanje krvarenja nosa i desni, toniranje kože i liječenje hemoroida.

Informacije sadržane u ovom članku su isključivo informativne naravi te nam nije namjera davati zdravstvene savjete. Molimo posjetite liječnika za bilo koja pitanja o zdravlju.

KORACI ZA KUPNJU proizvoda PUTEM DELMERION WEBSHOPA

1. KORAK

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se kupac registrira na za to predviđenom mjestu na stranici www.delmerion.hr.

Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke.

Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.

2. KORAK

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Dodaj u košaricu“. U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom (uključen PDV).

Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Nastavi kupovati“, a sustav ga automatski vraća na stranicu posljednjeg naručenog proizvoda.

Ukoliko kupac želi završiti svoju narudžbu odabire link „Naruči odabrano“.

3. KORAK

Ukoliko korisnik nije registriran ispunjava osobne podatke i odabire način plaćanja.

Instagram